עוגיות גבינה פריכות עם גבינת פטה

עוגיות גבינה מלוחות בעיטור גבינת קשקבל, מאפה פריך ומתאים לאירוח קל במהלך חג שבועות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
עוגיות גבינה פריכות עם גבינת פטה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 50-60 עוגיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 250 גרם חמאת תנובה רכה
  • קורט מלח
  • 1 גביע גבינת פטה פיראוס מגוררת דק
  • 2 חלמונים
  • לעיטור:
  • 1 חלמון
  • 1 כף חלב תנובה
  • 100 גרם גבינת קולאז, קשקבל מגוררת

אופן הכנה:

הכנה:
1. שמים בקערה גדולה קמח, חמאה ומלח ומערבבים בקצות האצבעות לתערובת פירורית. מוסיפים את הגבינה והחלמונים ולשים לבצק אחיד.
2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה מלבני, מקפלים לשניים ושוב לשניים ומרדדים שוב, חוזרים פעם נוספת על פעולת הרידוד והקיפול, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים 45 דקות.
3. חוזרים עוד פעמיים על הרידוד והקיפול ובין פעם לפעם מקררים את הבצק חצי שעה.
4. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות), מרדדים את הבצק לעלה מלבני, קורצים ממנו עיגולים בעזרת כוס קטנה או חותכן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. טורפים את החלמון עם החלב, מברישים את העוגיות ואופים כ- 20 דקות עד שיזהיבו. זורים מעליהן את גבינת הקצ’קבל ואופים עוד 5 דקות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

דרג: