עוגיות גבינה בסגנון אלפחורס

מכירים אלפחורס? פנו את מקומה של ריבת החלב לממרח של גבינה מתוקה בניחוח וניל

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגיות גבינה בסגנון אלפחורס
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 45 עוגיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 גרם (¾1 כוסות) קמח
  • 150 גרם (¼1 כוסות) קורנפלור
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 80 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר
  • 2 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם גבינה לבנה לאפייה
  • 100 מ”ל (1/2 כוס פחות כף) שמנת מתוקה
  • למלית:
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1 חלמון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 250 גרם גבינה לבנה לאפיה
  • לציפוי:
  • קוקוס קלוי

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מכינים את העוגיות: מערבבים קורנפלור, קמח ואבקת אפייה.
2. מקציפים חמאה עם סוכר, אבקת סוכר, חלמונים ותמצית וניל במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים שמנת וגבינה ומקציפים 8 דקות, או עד לקבלת תערובת אוורירית.
3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים בבת אחת. מערבלים בקצרה רק עד שהם נספגים בתערובת. עוטפים בניילון נצמד ומצננים שעה לפחות.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. מרדדים את הבצק בין 2 דפי אפייה לעובי 5 מ”מ. קורצים עיגולים בעזרת חותכן עגול או כוסית בקוטר 4-3 ס”מ. מניחים את העוגיות בתבנית עם נייר האפייה.
6. אופים 10-8 דקות, או עד שהעוגיות מתייצבות וצבען נשמר בהיר. מצננים היטב.
7. מכינים את המלית: מקציפים חמאה, סוכר, חלמון ותמצית וניל לקצף בהיר ואוורירי. מקפלים פנימה גבינה ומעבירים לשקית זילוף.
8.המרכיבים את העוגיות: מזלפים קרם על חצי מכמות העוגיות וסוגרים עם עוגייה נוספת, ליצירת סנדוויצ’ים. מגלגלים את העוגיות בקוקוס באזור של המפגש ביניהן ושומרים בכלי אטום.


 

דרג: