עוגיות ברנפקלס ושומשום

עוגיות בריאות טעימות לפתוח איתן את הבוקר

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אורן לב

דרג:
עוגיות ברנפקלס ושומשום
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 כפות דבש
  • 5 כפות סוכר חום
  • חצי חבילה (100 גרם) מזולה בלי מלח
  • חצי קילו שומשום
  • 4 כוסות גדושות של ברנפלקס תלמה

אופן הכנה:

1. קולים את השומשום במחבת ללא שמן עד שמשחים.
2. במחבת ללא שמן, מטגנים בנפרד על אש גבוהה את הדבש והסוכר. מוסיפים את המזולה, עד שמקבלים תערובת חומה נמסה.
3. מוסיפים את השומשום הקלוי ואת הברנפלקס ומבשלים מספר דקות נוספות.
4. פורסים נייר אפייה על מגש, משטיחים את התערובת עליו כאשר היא חמה ומכניסים לתנור למשך 20 דקות בחום של כ-180 מעלות.
5. מיד לאחר האפייה מכניסים את המשטח למקפיא למשך 10-15 דקות.
6. מוציאים ושוברים את המשטח לריבועים.
7. מגישים, אפשר עם מעט סילאן ליד.
דרג: