עוגיות ארל גריי מזוגגות

עוגיות מפתיעות ומקוריות בטעמן שללא ספק ילכו מושלם ליד הקפה או התה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגיות ארל גריי מזוגגות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: כ-15 עוגיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס קמח
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 כף עלי תה ארל גריי
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 1 כפית מים
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • לציפוי:
  • 1 שקית תה ארל גריי
  • ¾ כוס מים רותחים
  • ½ 1 כוסות אבקת סוכר

אופן הכנה:

1. בקערה של מעבד מזון מניחים את הקמח, סוכר ועלי תה ומעבדים לתערובת אחידה.
2. מוסיפים את תמצית הוניל, מים וחמאה ומעבדים עד שמתקבל בצק. מניחים את גוש הבצק על גבי נייר פרגמנט ומעבדים רק עד שמתקבל גוש בצק אחיד. מכסים את הבצק בנייר פרגמנט נוסף ובעזרת מערוך מרדדים לעלה בצק בעובי 5 מ"מ. מעבירים בזהירות לתבנית שטוחה ומצננים במקרר כ-30 דקות.
3. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. בעזרת חותכן קורצים עוגיות מהבצק ומניחין בתבנית.
5. אופים את העוגיות עד להזהבה, כ-12 דקות. מעבירים את העוגיות לרשת צינון ומכינים את הזיגוג.
6. בקערה, מניחים את שקית התה עם המים הרותחים ומשרים כ-5 דקות. מוציאים את שקית התה ומניחים להתקרר לחלוטין. 
7. בקערה נקייה מניחים את אבקת הסוכר ומוסיפים ½ 2 כפות תה תוך כדי ערבוב עד שמתקבל מרקם קרמי סמיך. ניתן לטבול את העוגיות בציפוי או לצפות אותן בעזרת כף. מניחים לציפוי להתקרר ולהתקשות לפני ההגשה. 
דרג: