עוגיות אגוזי מקדמיה ושוקולד לבן

שילוב מושלם של טעמם העמוק של אגוזי המקדמיה עם מתיקות השוקולד הלבן יוצרים יחד עוגיה נהדרת.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
עוגיות אגוזי מקדמיה ושוקולד לבן
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: כ-20 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 120 גרם חמאה של תנובה, רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • ¾ 1 כוסות (240 גרם) קמח
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
  • 1 כוס אגוזי מקדמיה, קצוצים גס
  • קורט מלח ים

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערה של מיקסר או בעזרת כף עץ, מערבבים את החמאה והסוכר. מוסיפים את הוניל והביצה ומערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת, מערבבים קמח, סודה לשתיה ומלח. מוסיפים לבלילה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מקפלים פנימה את שבבי השוקולד והאגוזים הקצוצים. 
4. בעזרת כף גלידה מניחים כדורי בצק בתבנית ומשאירים רווח היקפי של כ- 10 ס"מ. כיוון שהעוגיות גדולות ייתכן ויהיה צורך לאפות בכמה סבבים. 
5. אופים בתנור עד להזהבה, כ-15-18 דקות. מעבירים לרשת צינון או אוכלים חם מהתנור.
דרג: