עוגיות אגוזים לפסח

עוגיות מצוינות לחג הפסח

מאת: מיכל זוביב ניסים

דרג:
עוגיות אגוזים לפסח
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 15-12 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 חלבונים
  • 1/4 1 כוס סוכר או 250 גרם
  • קורט מלח
  • קליפת לימון מגורדת מ-1/4 לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 300 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
  • כף ריבת משמש

אופן הכנה:

1. מחממים בסיר אדים את החלבונים, סוכר, וקורט מלח, עד שהסוכר נמס ונטמע בתערובת החלבונים.
2. מוסיפים 50% מהאגוזים ומממשיכים לערבב במשך דקה.
3. מעבירים למיקסר ומערבבים במהירות בינונית כ-3 דקות ומוסיפים את יתרת האגוזים, וניל, קליפת הלימון, וריבת המשמש. מערבבים עד לתערובת אחידה.
4. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
5. בעזרת מזלף טבול במים מעבירים את העוגיות שצרים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 2 ס"מ אחת מן השניייה כי העוגיות מתפשטות בתבנית.
6. אופים כרבע שעה ומצננים.

דרג: