עוגות שמרים אישיות

עוגות שמרים אישיות במילוי גבינה, צימוקים ופירורים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגות שמרים אישיות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 30 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 45 גרם שמרים
  • 6 ביצים
  • 1 כוס חלב תנובה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 חבילה (100 גרם) חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
  • למילוי:
  • 1 גביע (750 גר) גבינה לאפיה 5% מסדרת השף הלבן
  • 2/3 כוס (125 גרם) סוכר
  • 4 כפות פודינג וניל
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים קטנים
  • 1/2 חבילה (250 גרם) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

1. לבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק מלבד החמאה אל תוך קערת מיקסר. משתדלים להכניס את המלח בנפרד מהשמרים ולא בקרבתם. מפעילים את המיקסר על פונקציית לישה במהירות נמוכה עד ליצירת בצק אחיד וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים מעט חלב. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים לבצק כשתי קוביות חמאה בכל פעם, תוך כדי לישה עד לקבלת בצק חלק ואחיד. ממשיכים ללוש כשתי דקות, מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד.
2. מחממים את התנור לחום בינוני - גבוה (160 מעלות) ומשמנים את תבניות המאפינס.
3. למילוי: בקערה מקציפים קלות את הגבינה לאפייה, הסוכר ופודינג הוניל עד שהתערובת מסמיכה מעט. מפוררים את גבינת הכנען לתוך התערובת ומוסיפים את הצימוקים. מקפלים את המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חצי למלבן דק מאוד בעובי 0.3 מ"מ. מורחים על כל מלבן בצק חצי מכמות המילוי ומקפידים להשאיר כ1.5- ס"מ בצק נקי בשוליים. מגלגלים את הבצק מהצלע הארוכה, כך שתיווצר גלילה ארוכה ודקה. חותכים לפרוסות ברוחב 3 ס"מ ומניחים כל פרוסה בתבנית המאפינס. מתפיחים עוד כ-20 דקות ואז מכניסים לתנור ואופים במשך כ-25 דקות או עד שמזהיב.

 
דרג: