עוגות שוקולד חמות עם פירות יער ויולו לבן

קינוח מפנק קל הכנה. עוגות שוקולד ופירות יער ברוטב חם של יולו שוקולד לבן.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגות שוקולד חמות עם פירות יער ויולו לבן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • 1 כף (15 מ"ל) שמן (רצוי תירס או חמניות)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ⅔ כוס (165 גרם) סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • ¼1 כוסות (150 גרם) קמח
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • ½1 כפיות אבקת אפייה
  • ⅛ כפית קינמון טחון
  • ⅛ כפית מלח
  • 50 גרם שוקולד מריר מרוסק או מגורר דק
  • 6 כפות (90 מ"ל) חלב "תנובה"
  • 1 שקית (300 גרם) תערובת פירות יער מוקפאים "סנפרוסט"
  • 3 גביעים יולו שוקולד לבן

איך מכינים:


1. מערבלים יחד חמאה, שמן, תמצית וניל וסוכר. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים יחד קמח, קקאו, אבקת אפייה, קינמון ומלח, ומוסיפים לקערה יחד עם השוקולד (אם מרסקים את השוקולד במעבד מזון, כדאי להוסיף לו כף מהסוכר, כדי שהפירורים לא יידבקו זה לזה). מוסיפים את החלב ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה.

2. מוסיפים לתערובת השוקולד קצת פחות מחצי הכמות של פירות היער ומערבבים בכף. מחלקים את התערובת בין 12 גביעים למאפינס (מסיליקון או חד־פעמיים מנייר) בנפח 120 מ"ל כל אחד. מסדרים את הגביעים בתבנית שטוחה גדולה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו) במשך 20 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז עוגה יוצא כמעט נקי (היזהרו מאפיית יתר, שתייבש את העוגות). מוציאים מהתנור ומניחים לעוגות להצטנן 15 דקות.

3. לפני ההגשה מעבירים את תכולת גביעי היולו לקערה שמתאימה לבישול במיקרוגל, ומחממים במשך 2-1.5 דקות, עד שהיולו מגיע לדרגת חום נעימה לאכילה. הופכים את העוגות על צלחות הגשה, ויוצקים עליהן מהיולו החם. מעטרים בפירות היער הנותרים. מגישים מיד.

טיפ: אפשר להכין את העוגות מראש, ולהעביר אותן חימום קצר בתנור או במיקרוגל לפני ההגשה.



דרג: