עוגות שוקולד בגביעי גלידה

הפתעה קולינרית לילדים בימי החורף עוגת שוקולד שהתגבשה בתוך גביע גלידה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגות שוקולד בגביעי גלידה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 10 גביעי ופל לגלידה (בעלי בסיס שטוח)
  • 50 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר
  • 2 שקיקים סוכר וניל
  • 70 גרם שוקולד מריר מומס
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כוס (125 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ¾ גביע (150 מ"ל) שמנת חמוצה 15% "תנובה"
  • 2 כפות חלב "תנובה"
  • ¼ כוס שוקולד־צ'יפס (לא הכרחי)
  • לעיטור:
  • 2 כפות (30 מ"ל) שמנת להקצפה מסדרת "השף הלבן"
  • 30 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • מזרה סוכריות צבעוניות

אופן הכנה:

1.מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). מעמידים את גביעי הגלידה בתבנית שקעים למיני מאפינס (כדי לשמור על יציבותם). 
2.בקערה בינונית מערבלים את החמאה עם הסוכר ועם סוכר הווניל במשך 2 דקות. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים היטב. מוסיפים את הביצה, וממשיכים לערבל עד שהיא נבלעת בתערובת. מוסיפים קמח מנופה עם אבקת אפייה, שמנת חמוצה וחלב, ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושים.
3.מעבירים את התערובת לשק זילוף, וגוזרים את קצהו,מזלפים את התערובת לתוך גביעי הוופל - ממלאים עד למרחק 1 ס"מ מהשפה ומפזרים כמה שוקולד־צ'יפס על תערובת העוגה בכל גביע.
4.אופים במרכז התנור במשך כ-20 דקות,עד שפני העוגות יבשים,אך מרכזן עדיין רך מעט כאשר לוחצים עליו. מוציאים מהתנור ומצננים. 
4. להכנת העיטור, מחממים את השמנת עם השוקולד במיקרוגל במשך 30 שניות, עד שהשמנת מתחילה לבעבע. משהים דקה, וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה. מזלפים מעט שוקולד על כל עוגה, ומעטרים בסוכריות צבעוניות.  
דרג: