עוגות פרג אישיות

עוגות פרג רכות וטעימות, שישתלבו נהדר במשלוח מנות.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגות פרג אישיות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 12 מנות\12 תבניות מאפין חד־פעמיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • קורט מלח
  • 100 גרם פרג טחון טרי
  • 0.5 כוס (125 מ"ל) חלב "תנובה"
  • 3 כפות אגוזים קצוצים גס לעיטור
  • 1 בננה בינונית בשלה קלופה ופרוסה
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 כפות דבש
  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות שמן (רצוי תירס או חמניות)
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון בינוני
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים גדולות טרופות
  • 1.5 כוסות (190 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה

אופן הכנה:


1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מכינים 12 תבניות מאפין חד־פעמיות מקרטון מעוטר.
2. מערבלים את הבננה הפרוסה עם כפית מיץ לימון ודבש למחית חלקה. בקערה שנייה מערבלים יחד חמאה, שמן, סוכר, קליפת לימון ותמצית וניל במשך 3 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים את מחית הבננה בהדרגה, תוך ערבול. מוסיפים את הביצים הטרופות בהדרגה, ומערבלים היטב אחרי כל הוספה.
3. מוסיפים לתערובת קמח מנופה עם אבקת אפייה, מלח ופרג טחון, יוצקים פנימה את החלב ומוסיפים את מיץ הלימון הנותר. מערבלים רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושים. מחלקים את התערובת בין תבניות המאפין - ממלאים עד שני־שלישים מגובה התבנית (כ־85 גרם לתבנית). זורים על כל עוגה מעט אגוזים קצוצים.
4. מסדרים את התבניות בתבנית שטוחה גדולה, ואופים במרכז התנור במשך 25 דקות, או עד שפני העוגות משחימים ומרכזן קפיצי למגע. מצננים

דרג: