עוגות נוגט־אגוזים בניחוח קפה

עוגה טעימה וקלה להכנה, שמומלץ ללוות בכוס קפה טוב. העוגות נוחות למשא, ויכולות להיות קינוח מושלם לפיקניק קליל

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגות נוגט־אגוזים בניחוח קפה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 2 עוגות מוארכות 22x9 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ¾1 כוסות (220 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר
  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
  • ⅓ כוס ממרח נוגט־אגוזים
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית גבישי קפה נמס מומסים בכף מים פושרים
  • 2 ביצים גדולות טרופות
  • 100 גרם אגוזי קשיו מסוכרים (קונים בדוכני פיצוחים. חשוב שיהיו טריים ופריכים) קצוצים גס

אופן הכנה:

אופן הכנה: 
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). 
2. מכינים 2 תבניות מוארכות של 22x9 ס״מ (אפשר גם תבניות חד פעמיות). 
3. מנפים קמח ואבקת אפיה לקערה גדולה, או למיכל של מעבד מזון. 
4. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. 
5. מוסיפים את החמאה ואת הנוגט ומערבלים (או מעבדים בפולסים) לתערובת פירורית עדינה. 
6. בקערה גדולה נוספת מקציפים את השמנת עם תמצית הווניל ועם הקפה המומס ויוצרים קצפת יציבה. 
7. מוסיפים בהדרגה את הביצים תוך הקצפה. 
8. מוסיפים את תערובת הפירורים, ומערבבים בכף בתנועות קיפול עד שהתערובת כמעט אחידה. 
9. מוסיפים שלושה רבעים מכמות הקשיו המסוכרים, ומערבבים בעדינות. 
10. מחלקים את התערובות בין התבניות וזורים למעלה את הקשיו הנותרים. 
11. אופים במרכז התנור במשך 35-40 דקות, עד שקיסם שנעוץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. 
 
דרג: