עוגות גבינה אישיות בכוס

מאת: ליקה סרוק \

מקור מתכון: הספר "מתוקים"

דרג:
עוגות גבינה אישיות בכוס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: כוסות להגשה בנפח 150 מ"ל

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 כוסות להגשה בנפח 150 מ"ל
  • 100 גרם ביסקוויטים
  • 1 גביע (250 מ"ל) גבינה לבנה 5%
  • גרידה דקה של קליפת לימון מחצי לימון
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית מחית / תמצית וניל
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
  • תותים טריים או פירות יער קפואים

אופן הכנה:

הכנה
1. טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים ומניחים 2-3 כפיות בכל כוס הגשה.
2. מערבבים יחד את הגבינה, גרידת ומיץ הלימון. מוסיפים את מחית/תמצית הווניל ומערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומניחים בצד להמסה של הסוכר. בינתיים מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים בעדינות כשליש מכמות הקצפת לתערובת הגבינה, ולאחר מכן את כל יתר הקצפת. משתדלים שלא לערבל יתר על המידה.
3. מעבירים את התערובת לשק זילוף, ומזלפים את מלית הגבינה מעל פירורי הביסקוויטים (או לחילופין אפשר להיעזר בשתי כפות). מכסים ומעבירים לקירור למשך כ-3 שעות ורצוי אפילו ללילה שלם.
4. לפני ההגשה מפזרים קוביות תותים טריים או פירות יער. אם נשארו פירורי ביסקוויטים מיותרים אפשר לפזר גם אותם.
* אם רוצים אפשר להמיס 50 גרם חמאה ולערבב עם פירורי הביסקוויטים לתערובת לחה. מהדקים את התערובת לתחתית הכוס וממשיכים כרגיל.
דרג: