עוגות גבינה אישיות

עוגת גבינה אהובה בפורמט אישי - לאירוח אלגנטי במיוחד בטעם מתוק ובלתי נשכח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגות גבינה אישיות
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית
  • 150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • למלית הגבינה
  • 500 גרם גבינת שמנת 30% שומן
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • גרגירים ממקל וניל אחד (או 1 כפית תמצית וניל טובה)
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קורנפלור (20 גרם)
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • למלית השוקולד
  • 16 קוביות שוקולד מריר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן הכנה:

אופן הכנה: 
התחתית
1. מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת ומהדקים בעזרת כף לתחתית של כל תבנית.
2. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
מלית הגבינה
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
3. בקערה טורפים בעדינות (לא מקציפים!) גבינה, סוכר, וניל וביצים.
4. מוסיפים קורנפלור וטורפים לתערובת אחידה ללא גושים.
5. מוסיפים שמנת חמוצה וטורפים לתערובת חלקה.
הרכבה ואפיה
1. יוצקים ממלית הגבינה לכל תבנית, רק עד מחצית מגובה הדפנות.
2. מניחים 2 קוביות שוקולד (או טראפל) במרכז, ומכסים ביתרת מלית הגבינה (עד שלושת רבעי מגובה הדפנות).
3. אופים 30-35 דקות, עד שהעוגות תפוחות מעט, יציבות בשוליים ועדיין רכות ורוטטות במרכז (הן לא אמורות להזהיב). מצננים.
4. מחלצים מהתבניות ומניחים כל עוגה על צלחת הגשה. מגישים בטמפ' החדר ושומרים במקרר.
מומלץ להגיש עם רוטב שוקולד חם
שוקולד חם
1. מרתיחים 1/2 כוס שמנת מתוקה.
2. יוצקים על 100 גרם שוקולד מריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
3. יוצקים את הרוטב החם על העוגה.
דרג: