עוגה עם קצפת ותותים

עוגת מיץ תפוזים ושקדים עם ציפוי של קצפת ותותים טריים. עוגה קלה להכנה ואהובה על כולם.

מאת: ליטל אקדע \

מקור מתכון: אקדע ליטל

דרג:
עוגה עם קצפת ותותים
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או סיר פלא משומן ומקומח

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגה:
  • 4 ביצים
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1.5 כוסות קמח מנופה
  • 1/2 כוס שקדים מולבנים טחונים דק מאוד
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
  • 1 כף קוניאק
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית תמצית רום או ליקר תפוזים
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • לקצפת:
  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • חבילה תותים פרוסים

אופן הכנה:

1. מקציפים במיקסר או מערבל חשמלי את הביצים שלמות. ברגע שנוצר קצף מוסיפים להן באטיות ובהדרגה את הסוכר. מקציפים כ-8 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
2. מקפלים את הקמח והשקדים הטחונים אל הקצף בשתיים-שלוש תנועות ערבוב. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים והקליפות המגוררות. מוסיפים את יתר החומרים ומבליעים לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הבצק אל התבנית המשומנת.
3. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-35 -40 דקות, עד לקבלת גוון חום זהוב ושהעוגה קפיצית למגע - אפשר גם לבדוק בעזרת קיסם. מצננים.
4. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקבלת קצפת יציבה.
5. לאחר שהעוגה הצטננה, מורחים עליה את הקצפת ומקשטים בפרוסות התותים.

דרג: