עוגה משגעת

עוגה לשבועות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ברוריה קבסה

דרג:
עוגה משגעת
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8 מנות\תבנית בקוטר 24

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגה:
  • 6 ביצים שלמות
  • 200 גר' סוכר
  • 200 גר' קמח
  • לציפוי:
  • 2 שמנת מתוקה להקצפה 38% של תנובה
  • לקישוט:
  • אגוזים טחונים
  • שוקולד
  • מליות בטעמים שונים
  • סירופ:
  • 1 ליטר מים חמים
  • מעט ליקר
  • 1.5 כוסות סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1.לערבב את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב אח"כ 2.להוסיף את הקמח בהדרגה ולערבב בצורת עטיפה 3.להעביר לתבנית בקוטר 24 ולאפות במשך 45 דק' ב180 מעלות
4.לערבב את חומרי הסירופ
5.אחרי שהעוגה התקררה חותכים אותה ל3 חלקים 
  הרכבת העוגה: 1.שמים את החלק הראשון על מגש מרטיבים עם הסירופ ומורחים בעזרת צנטר הכי גדול את הקצפת בצורת ספירלה. 2.מניחים את השכבה השנייה מרטיבים אותה ושמים עיגול של הקצפת ועיגול של מלית שבחרתם (כך שיוצא בערך 3 עיגולים של קצפת ו3 של מלית)  3.מניחים את השיכבה השלישית ומרטיבים ושוב מורחים קצפת ומישרים בעזרת פלטה ומקשטים כיד הדימיון

דרג: