עוגה כושית

עוגה בחושה בטעם שוקולד, אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד, נהדרת להגשה צד שתייה חמה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגה כושית
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 14 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 7 ביצים מופרדות
  • 1.5 כוס סוכר (מחולק ל-2)
  • 2 חב' שוקולד מריר (לשבור לקוביות)
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 3 כוסות חלב
  • 3 כפות גדושות ממרח שוקולד השחר
  • 1 כוס שמן
  • 4 כפות גדושות קקאו
  • כ- 2 כוסות קמח תופח מאליו (ניתן להוסיף 1 כוס קוקוס במקום 1 כוס קמח למי אוהב)
  • 100 גר' אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)

אופן הכנה:

הכנה:
1. בסיר קטן שמים את השמנת, 2 כוסות חלב מחצית מכמות הסכר, הקקאו ושוקולד השחר, תוך כדי ערבוב כל החומרים מביאים לרתיחה תוך כדי הסמכה. מורידים מהאש ונותנים לזה להתקרר.
2. במקביל מפרידים את הביצים, לתוך קערה שמים את החלמונים ולאחר שהשוקולד התקרר מוסיפים מעט יותר מחצי כמות של השוקולד המומס תוך כדי ערבוב. מוסיפים את כוס השמן ומערבבים היטב.
3. מוסיפים עוד כוס חלב אחת ומערבבים.
4. מוסיפים את הקמח (ו- או- גם את הקוקוס, עד להגעת מצב שהבלילה סמיכה אך לא קשה, כמות הקמח אינה צריכה להיות בדיוק 2 כוסות יכול להיות מעט פחות או מעט יותר, לפי העין).
5. במקביל לפעולה זו מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסכר שנותרה לנו לקצף קשה ואחיד.
6. מערבבים תוך כדי תנועות סיבוביות את כל הבלילה.
7. לאחר קבלת בלילה אחידה, יוצקים לתוך תבנית משומנת ומקומחת או לחלופין על נייר אפייה (מומלץ).
8. מכניסים לתנור ב- 170 מעלות שחומם מראש ל- 25 דק'.
9. יש לבדוק את העוגה עם קיסם מעץ, כשהקיסם יוצא יבש יש לסגור את חום התנור ולהוציא את העוגה לאחר 2 דקות.
10. את השוקולד המומס שנשאר לנו מחממים מעט בתוספת של עוד 2 כפות שוקולד השחר עד שהוא נמס.
11. שופכים את השוקולד המומס על העוגה בעודה חמה, בצורה שווה על כל המלבן.
12. אפשר לפזר סוכריות קטנות וצבעוניות או לפני הגשה להוסיף קצפת.

דרג: