עוגה גבינה ניו-יורקית קלאסית

עוגת הגבינה הקלאסית, ממש כמו בקונדטוריות ניו יורק

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף אורן זילברשטיין, קונדיטוריית "זילברשטיין" \

צילום: שף אורן זילברשטיין, קונדיטוריית "זילברשטיין"

דרג:
עוגה גבינה ניו-יורקית קלאסית
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 4 ביצים שלמות
  • 3 גביעים שמנת חמוצה
  • 1.5 כוס סוכר
  • גרידת לימון
  • תמצית וניל
  • 80 גרם קמח
  • ציפוי
  • 2 גביעים שמנת חמוצה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • בסיס
  • חבילת ביסקוויטים טחונים דק
  • 50 גרם חמאה מומסת

איך מכינים:

שמים בקערת ערבוב גדולה את הגבינה והביצים ומערבבים עם מטרפה ידנית.
לאחר מכן מוסיפים את השמנת החמוצה והסוכר וממשיכים לערבב.
מוסיפים את גרידת הלימון והוניל ולבסוף הקמח וטורפים את הכול למסה אחידה חלקה והומוגנית.
לאחר מכן לוקחים תבנית אפייה קפיצית גודל 26' ומרפדים בנייר אפיה.
על נייר האפייה מניחים את תערובת פירורי הביסקוויטים והחמאה ומהדקים. מעל הבסיס יוצקים את מסת הגבינה ומיישרים.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של180 מעלות כ45 דקות, מוציאים מהתנור ומורחים מעל את תערובת השמנת והאבקת סוכר בצורה חלקה ויפה ומכניסים לתנור לרבע שעה נוספים להתייצבות.
מוציאים מהתנור ומקררים בחוץ .
עדיף להכין יום מראש בכדי להדגיש את טעמי העוגה.
דרג: