עוגה בחושה שוקולד וחלבה

עוגה בחושה קלה להכנה וטעימה מאוד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגה בחושה שוקולד וחלבה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: תבנית אינגליש קייק 30X11 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 150 גרם חמאת "תנובה", רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח
  • 1.5 כפיות אבקת אפיה
  • 4 כפות אבקת קקאו
  • 1/3 כוס שמנת חמוצה "תנובה"
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס
  • 100 גרם חלבה בטעם טבעי, מפוררת לגושים גדולים
  • לציפוי:
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"

אופן הכנה:

הכנה
1. מחממים תנור ל- 175 מעלות, משמנים תבנית אינגליש קייק ומרפדים בנייר אפייה.
2. בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה והסוכר ומערבלים לתערובת חלקה ואורירית.
3. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, ומערבלים היטב בין כל אחת. מוסיפים את תמצית הוניל.
4. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת אפיה וקקאו. מוסיפים לתערובת החמאה יחד עם השמנת החמוצה ומערבלים רק עד לתערובת אחידה. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס וגושי החלבה.
5. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים בתנור עד שהעוגה תפחה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, כ-50-60 דקות. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-10 דקות לפני שמעבירים בעדינות לרשת צינון.
6. לציפוי העוגה, מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה עדינה. יוצקים את השמנת מעל השוקולד וממתינים 5 דקות. מערבבים לתערובת חלקה וסמיכה. יוצקים את גנאש השוקולד על העוגה ומניחים להתקשות.


דרג: