עוגה בחושה עם שטרוייזל פקאן וקינמון

עוגה בחושה מיוחדת ואוורירית

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
עוגה בחושה עם שטרוייזל פקאן וקינמון
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתערובת הפרורית:
  • 1/3 כוס קמח
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן
  • 40 גרם חמאה קרה וחתוכה לקוביות
  • לעוגה:
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 1.75 כוסות קמח
  • 1.5 כפיות אבקת אפיה
  • 3/4 כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בגודל 20/30 ס"מ בנייר אפייה.
2. בקערה של מעבד מזון, מניחים את הקמח, סוכר חום, מלח, קינמון ואגוזי פקאן ומעבדים. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים רק עד לקבלת תערובת פרורית. מעבירים לקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד לשימוש.
3. בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את השמנת החמוצה והסוכר ומערבלים. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה. מוסיפים את הוניל והחמאה ומערבלים היטב.
4. בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, אבקת אפיה, סודה לשתייה וקורט מלח ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה ותוך כדי ערבול איטי, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית ומפזרים מעליה שכבה של התערובת הפרורית. יוצקים את הבלילה הנותרת ומעליה את תערובת הפרורים. אופים בתנור עד שהעוגה מוכנה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, כ-35 דקות. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-10 דקות לפני שמשחררים לרשת צינון.


דרג: