עוגה בחושה עם ריבת תות

עוגה בחושה עם ריבת תות מושלמת לאירוח לבבי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגה בחושה עם ריבת תות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: תבנית עגולה עם חור

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 175 גרם חמאת "תנובה", רכה
  • 175 גרם (3/4 כוס + 2 כפות) סוכר
  • 175 גרם (1 כוס +1/2 3 כפות) קמח תופח
  • 3 ביצים בגודל בינוני
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס ריבת תות שדה
  • אבקת סוכר, להגשה

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים ומשמנים תבנית עוגה.
2. בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה והסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה.
3. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה. מוסיפים את תמצית הוניל.
4. מוסיפים את הקמח התופח ומערבלים לתערובת אחידה.
5. מוסיפים את ריבת התות ובעזרת מרית מקפלים לבלילה משויישת.
6. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור עד שהעוגה מזהיבה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, כ-30 דקות.
7. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-5 דקות לפני שמחלצים לרשת צינון.
8. לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.
דרג: