עוגה בחושה עם ריבת תות

נעמי אבליוביץ' משתפת אותנו במתכון נפלא לעוגה המושלמת ליד הקפה.רק לערבב ולשלוח לתנור

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
עוגה בחושה עם ריבת תות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 12 מנות / תבנית עגולה עם חור

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 175 גרם חמאת "תנובה", רכה
  • 175 גרם (3/4 כוס + 2 כפות) סוכר
  • 175 גרם (1 כוס +1/2 3 כפות) קמח תופח
  • 3 ביצים בגודל בינוני
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס ריבת תות שדה
  • אבקת סוכר, להגשה

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים ומשמנים תבנית עוגה.
2. בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה והסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה.
3. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשנייה. מוסיפים את תמצית הווניל.
4. מוסיפים את הקמח התופח ומערבלים לתערובת אחידה.
5. מוסיפים את ריבת התות ובעזרת מרית מקפלים לבלילה משויישת.
6. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור עד שהעוגה מזהיבה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, כ-30 דקות.
7. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-5 דקות לפני שמחלצים לרשת צינון.
8. לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

 

אנו ממליצים לכם להכנס גם למתחם העוגות הבחושות של השף הלבן.


דרג: