עוגה בחושה מייפל-ריקוטה עם מרציפן וחמוציות ללא סוכר

עוגה בחושה בטעמים עשירים וארומטיים, מעולה לאירוח

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: חביבה טל

דרג:
עוגה בחושה מייפל-ריקוטה עם מרציפן וחמוציות ללא סוכר
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 25 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות קמח רגיל או כוסמין לבן אורגני מנופה
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס כמו סוכר
  • קורט מלח
  • קליפה מגוררת מ-1 תפוז/לימון +מיץ
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית ברנדי
  • 1 כוס מייפל
  • 250 גרם ריקוטה 5% (קופסא אחת)
  • למילוי:
  • 1/2 כוס חמוציות (ללא סוכר)
  • 200 גרם מרציפן ללא סוכר
  • לציפוי:
  • 1/4 כוס סירופ אגאבה מדולל בכף מים
  • מעט ריבה דיאט להדבקת קישוטי המרציפן

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור ל-230 מעלות.
2. משמנים בחמאה תבנית עגולה.
3. בקערת המיקסר מעבדים את החמאה עם המלח והכמו סוכר, מוסיפים את הביצים אחת אחת, וניל, קליפת תפוז עם המיץ, ריקוטה מעורבת עם מייפל, ולבסוף את הקמח המנופה בפעמיים. בוחשים רק עד לקבלת עיסה אחידה.
4. למילוי: מערבבים את החמוציות עם כפית קמח. לאחר מכן, מחלקים את המרציפן לשני חלקים. חלק אחד מגלגלים לנקניק ופורסים אותו לטבעות קטנות - החלק הזה יכנס לעיסה בתבנית. את החלק השני מרדדים בין 2 דפי אפייה מצופים במעט כמוסוכר וכף קורנפלור למנוע הדבקת המרציפן וקורצים צורות שונות (לב,כוכב,חצי סהר) - אלה יודבקו על העוגה המוכנה.
5. יוצקים את העיסה לתבנית המשומנת, מפזרים את החמוציות ודוחפים אותן בעדינות לתוך העיסה. כך עושים גם עם טבעות המרציפן.
6. מכניסים את התבנית למדף לפני האחרון בתנור ואופים כ-2-3 דקות בחום 230. לאחר מכן מורידים את החום ל-170-180 מעלות וממשיכים לאפות כ-30 דקות או עד שהעוגה מתיצבת ומזהיבה (לבדוק).
7. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר מעט. הופכים על צלחת הגשה, מצפים בנדיבות בסירופ אגאבה המדולל במים. מדביקים את קישוטי המרציפן עם מעט ריבה.
















 
דרג: