עוגה אוסטרית אפויה

עוגה מרהיבה ומפתיעה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגה אוסטרית אפויה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 10 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לקרמבל שוקולד
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 100 גרם שקדים גרוסים
  • 100 גרם סוכר
  • 70 גרם קמח
  • 30 גרם אבקת קקאו
  • למלית
  • 500 גרם קוטג' 5%
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • 600 גרם שמנת חמוצה
  • 5 ביצים שלמות
  • מיץ מלימון אחד
  • 370 גרם סוכר
  • 100 גרם קמח
  • זיגוג שמנת חמוצה
  • 450 גרם שמנת חמוצה
  • 140 גרם אבקת סוכר
  • 1 מקל וניל (תוכן בלבד)
  • שכבת ג'לי פטל
  • 300 גרם פטל קפוא טחון
  • 400 גרם מים
  • 55 גרם קורנפלור
  • 120 גרם סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה

הכנת הג'לי:
1.מרתיחים בסיר את מחית הפטל יחד עם הסוכר.
2.מערבבים בקערה נפרדת מים וקורנפלור, וכאשר המחית רותחת שופכים פנימה את תוכן הקערה ומערבבים היטב על אש גבוהה עד להסמכה.
3.שופכים מיד לרינג בקוטר 24, ומקפיאים ל 4 שעות לפחות, עדיף להכין יום קודם.
הכנת הקרמבל:
1. מעבדים את כל חומרי הקרמבל במעבד מזון עד שמתקבלים פירורים.
2. מפזרים בתחתית התבנית ואופים בחום של 155 מעלות למשך 20 דקות.
3. מוציאים מהתנור ומהדקים את הקרמבל האפוי לתבנית בעזרת גב כף היד.
הכנת המלית:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות, מערבבים את כל חומרי המלית, את הקמח מכניסים אחרון.
2. יוצקים מעל הקרמבל האפוי, ומכניסים לתנור ל-10 דקות אפייה על 200 מעלות.
3. כעבור 10 דקות מורידים את חום התנור ל-150מעלות, ופותחים מעט את דלת התנור.
4. ממשיכים את האפיה למשך 40 דקות נוספות.
5. מניחים בחוץ להתקרר מעט.
הכנת הזיגוג:
1. מערבבים את חומרי הזיגוג ויוצקים על העוגה כשהיא עדיין חמימה.
2. מקררים היטב את העוגה, עדיף למשך הלילה.
קישוט והגשה:
1. בעזרת סכין דקה וארוכה משחררים את העוגה מטבעת האפייה.
2. מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בתותים טריים, מקרונים, פטל טרי ועוד.
דרג: