עגבניות שרי ופרחי כרובית מוקרמים

מנה לאירוח קליל בטעם עשיר, עגבניות וכרובית מוקרמות בגבינת עמק ופסטו

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עגבניות שרי ופרחי כרובית מוקרמים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כרובית גדולה יפה
  • 1/2 סלסלת עגבניות שרי
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • מלח
  • 2 כפות ממרח פסטו
  • גבינה צהובה "עמק" של תנובה, פרוסה

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים מראש את התנור לחום גבוה.
2. מנקים את הכרובית ומפרקים אותה לפרחים בינוניים.
3. שוטפים את עגבניות השרי, חוצים אותן ומייבשים.
4. מעבירים את הכרובית והשרי לתבנית רחבה ומתבלים ב-1/2 כוס שמן זית, כפית פפריקה חריפה, 2 קורט מלח והפסטו.
5. מערבבים היטב ומשטחים בתבנית לשכבה אחת אחידה ולא צפופה.
6. צולים כ 10-12 דקות עד לריכוך קל, מוציאים מן התנור ומצננים.
7. לפני ההגשה מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מעל כל פרח כרובית צלוי מניחים חצי עגבניית שרי צלוייה ומעל מניחים 1/2 פרוסת גבינה עמק של תנובה.
8. מקרימים בתנור ומגישים חם על גבי מגש דקורטיבי.
דרג: