עגבניות קלויות בציפוי פתיתי עמק

עגבניות ממולאות בתערובת של פירורי פנקו, עשבי תיבול ופרמזן, מצופות בפתיתי עמק וקלויות תחת הגריל. מנה ראשונה או תוספת קלילה בארוחה קיצית.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עגבניות ממולאות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 עגבניות בינוניות
  • מלח
  • 25 גרם חמאה
  • 6 כפות פירורי פנקו
  • ¼ כפית אורגנו מיובש
  • פלפל שחור טחון טרי
  • קורט פפריקה חריפה
  • 2 כפות פתיתי פרמזן מסדרת "השף הלבן"
  • 2 כפות ריחן קצוץ דק
  • 8 כפות פתיתי "עמק" מופחת שומן 15%

איך מכינים:

1. מחממים את הגרל של התנור. חוצים את העגבניות לרוחבן ומנקים מגרעינים (לא צריך להקפיד לנקות ביסודיות). מסדרים את העגבניות בתבנית - הצד החתוך כלפי מעלה - ובוזקים עליהן מעט מלח. צולים במרחק 10 ס"מ מהגריל החם במשך 10-8 דקות עד שהעגבניות מתרככות מעט.

2. מחממים את החמאה במחבת, ומטגנים את פירורי הפנקו עם האורגנו עד שהם מזהיבים. מתבלים במלח, בפלפל ובפפריקה חריפה. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומערבבים פנימה את הפרמזן ואת רוב כמות הריחן.

3. מוציאים את העגבניות. ממלאים את החללים בכל חצי עגבנייה בתערובת פירורי הפנקו ומכסים גם את המרכז. מניחים כף פתיתי עמק על כל חצי עגבנייה, מפזרים את הריחן הקצוץ הנותר, וקולים תחת הגריל של התנור במשך 4-3 דקות, עד שפתיתי הגבינה נמסים ומתחילים להזהיב. מגישים מייד.



דרג: