עגבניות צלויות עם פרמזן ובזיליקום

בואו לגוון ולהכין מנה ראשונה קלה, מהירה וכל כך טעימה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
עגבניות צלויות עם פרמזן ובזיליקום
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 5 דקות

כמות מנות: מנות 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 עגבניות חצויות
  • שמן זית
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס
  • גבינת גבע פרמז'ן מגוררת של תנובה
  • חופן עלי בזיליקום טריים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
2. מניחים את העגבניות החצויות בתבנית כשצידן החתוך פונה כלפי מעלה. מזליפים מעל שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. צולים בתנור כשעה.
3. מפזרים מעל את גבינת הפרמז'ן המגורדת ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.
4. מפזרים מעל את עלי הבזיליקום ומגישים מיד.
דרג: