עגבניות ממולאות בכרובית פלפלים וגבינת רוקפור

מתכון להכנת עגבניות ממולאות במלית ירקות, גבינת רוקפור, שמנת ויין אדום. מנה מרשימה כתוספת ומנה בפני עצמה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עגבניות ממולאות בכרובית פלפלים וגבינת רוקפור
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 עגבניות בשרניות אדומות ומעט קשות
  • 40 גרם חמאת תנובה
  • 350 גרם פרחי כרובית טריה חתוכים מעט גס בסכין
  • 1/2 בצל סגול קצוץ
  • 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 ענפי טימין
  • 3 כפות יין אדום
  • מלח
  • ביצה טריה טרופה
  • 2 כפות קמח תופח
  • 5 כפות שמנת מתוקה מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 50 גרם גבינת גליל רוקפור של תנובה-חתוכה לקוביות קטנות
  • 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • אגוז מוסקט

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. ממיסים את החמאה ומוסיפים את הכרובית, הבצל, הפלפל האדום וקורט של פלפל שחור גרוס.
3. צולים כ-10 דקות לריכוך קל על להבה בינונית תוך ערבוב.
4. חותכים את ראש העגבניה כ-1/2 ס"מ מתחת לשורש ובעזרת כף מרוקנים בזהירות את תוכן העגבניות. יש לשים לב שלא לקרוע את דופן העגבניה.
5. חותכים בסיס קטן בצידה התחתון של העגבניה כך שהיא תוכל לעמוד.
6. בעזרת סכין משוננת וחדה יוצרים חתך עדין לעומק קליפת העגבניה סביב לרוחב-כך נשמור שדופן העגבניה תישאר שלמה במהלך הצליה, ואם נרצה להסיר את הקליפה לאחר הצליה נוכל לעשות זאת בקלות.
7. לאחר ריכוך קל של הירקות (יש לשים לב לא לרככם מדי) מוסיפים 3 כפות של ין אדום ו-4 כפות מים, קורט מלח ו-2 כפות של פטרוזיליה קצוצה, מצמצמים את הנוזלים למשך 2-3 דקות ומצננים.
8. מעבירים את הירקות לקערת ערבוב ומוסיפים את הביצה, 2 כפות קמח, 6 כפות שמנת מתוקה, הגבינות וחצי קורט מאגוז המוסקט.
9. מערבבים היטב וממלאים את העגבניות עם גבעה קטנה של מילוי מחוץ לראש העגבניות.
10. מניחים בתחתית כלי פיירקס בינוני 2 גבעולי טימין טרי, כפית שמן זית ומעל מניחים את העגבניות ומכסים.
11. צולים בתנור למשך 45 דקות, מסירים את המכסה וצולים לעוד 5 דקות לקבלת צבע שחום מעט מעל.
דרג: