עגבניות ממולאות בורגול צלויות עם גבינה וצנובר

מתכוני נשנושים קלים למנות ראשונות או כחטיפים, כמו מקלות גבינה, אנטיפסטי ועוד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מתכון גולש

דרג:
עגבניות ממולאות בורגול צלויות עם גבינה וצנובר
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: שעה

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3/4 כוס בורגול טחון שהושרה במים כשעה ומסונן מנוזלים.
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס עלי נענע קצוצים
  • 1/4 לימון טרי
  • קורט מלח
  • קורט פלפל לבן
  • 6 כפות מעט שמן זית
  • 6 עגבניות אדומות קשות וגדולות
  • 200 גרם פתיתי גבינת עמק מסדרת השף הלבן
  • 1 כף צנובר

אופן הכנה:


אופן ההכנה:

1. מעבירים את הבורגול לקערה ומוסיפים את הפטרוזיליה והנענע. מתבלים במיץ מרבע לימון טרי, מלח, פלפל לבן וכף שמן זית.
2. בעזרת סכין חדה חותכים את כיפת העגבנייה וחותכים בתחתיתה מאין תחתית ישרה על מנת תוכל לעמוד.
3. מרוקנים את העגבנייה בעזרת כפית, יש להקפיד לשמור על שלמות העגבנייה.
4. מחממים תנור ל- 200 מעלות.
5. ממלאים את העגבניה עד כמעט סופה בתערובת הבורגול ודוחסים קלות את המילוי.
6. מעבירים את העגבניות לתבנית צליה בתנור ומזלפים שמן זית מעל.
7. מכסים בנייר כסף את התבנית וצולים בתנור חם למשך 15 דקות, בסיום הצליה מצננים מעט מחוץ לתנור.
8. כשהעגבניות הצטננו מעט מוציאים אותן לצלחת ומקלפים את קליפתם בעדינות, מרחיקים את הנוזלים מתבנית הצליה ומסדרים שוב את העגבניות הממולאות והמקולפות בתבנית הצליה.
9. מפזרים מעל כל עגבנייה כף פתיתי עמק ו- 5 צנוברים.
10. מכניסים את התבנית לא מכוסה לתנור לצליה של 5 דקות נוספות, עד שהגבינה מבעבעת ומזהיבה.
דרג: