סקונס צימוקים

במיוחד לט" בשבט! בואו לאפות על פי מיטב המסורת האנגלית סקונס פריכים וטעימים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
סקונס צימוקים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10-12 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 3 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 40 גרם חמאה של תנובה, רכה
  • 70 גרם צימוקים כהים
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס ריוויון של תנובה, לזיגוג

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה
2. בקערה גדולה, מניחים קמח, אבקת אפיה, סוכר, מלח וחמאה ובעזרת הידיים משפשפים לתערובת פירורית. מוסיפים את הצימוקים
3. בקנקן, טורפים את הביצה עם הריוויון. יוצקים לערובת הבצק ומעבדים לכדור בצק אחד. אם התערובת יבשה, מוסיפים מעט ריויון ולשים את הבצק כמה שניות, לא יותר
4. מעל גבי משטח עבודה מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעובי של כ- 4 ס"מ. בעזרת חותכן, כוס הפוכה או רינג מתכת, קורצים עיגולים בקוטר של כ-7 ס"מ
5. מניחים את עיגולי הבצק בתבנית ומברישים במעט ריויון
6. אופים את הסקונס עד שהם תפחו קלות וקיבלו גוון זהוב, כ-10-12 דקות. מניחים את הסקונס על רשת צינון ומכסים במגבת , כדי לשמור אותם לחים
7. הסקונס במיטבם ביום האפיה אבל ניתן להכין מראש ולשמור אותן במקפיא, עטופות היטב. מומלץ להגיש עם חמאה מלוחה וריבת פרי
דרג: