סקונס מתוקים

מתוקים וקינוחים שכולם אוהבים - טראפלס, מוס שוקולד, בלינצ'ס, בריוש ועוד - העיקר שיהיה מתוק

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סקונס מתוקים
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: שעה

כמות מנות: 30 סקונס

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 420 גרם (3 כוסות) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 50 גרם חמאת תנובה רכה
  • 420 גרם (3 כוסות) קמח
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן
  • לזיגוג:
  • 3-2 כפות חלב תנובה
  • סוכר
  • לממרח גבינה מתוק:
  • 100 גרם חמאת תנובה רכה
  • 2 כפות סוכר
  • 5 כפות דבש
  • 1 מיכל (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
  • תוכן ממקל וניל אחד
  • להגשה:
  • ריבת תפוזים, תות, שזיפים וכד’

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. אופים את העוגיות: מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר בקערה. מוסיפים חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים שמנת ולשים לבצק יציב.
3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 2 ס”מ, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 5 ס”מ.
4. מניחים את העיגולים בתבנית במרחק של כ-3 ס”מ זה מזה. מורחים אותם בחלב, מפזרים סוכר ואופים 20-15 דקות, או עד שהמאפים משחימים.
5. מכינים ממרח גבינה ומגישים: מקציפים חמאה עם סוכר ודבש כ-7 דקות, עד שהחמאה הופכת קצפת אוורירית. מקפלים פנימה גבינה, קליפת תפוז ווניל ומעבירים לקערות קטנות.
6. מגישים את הסקונס לצד ממרח הגבינה והריבות. טיפ: את הסקונס אוכלים ביום האפייה. אם נשאר, מכינים מהם טוסט.
 


דרג: