ספירלות פסטו וגבינת שמנת פיראוס

מתכון קל למאפה קטן טעים שמכינים מארבעה מרכיבים בלבד!

מאת: אורלי חרמש

דרג:
ספירלות פסטו וגבינת שמנת פיראוס
מעל שעה \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: שעה ו30 דקות

כמות מנות: 10

סוג תבנית / כלי: 2 תבניות תנור רגיל

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 חבילה, 500 גרם בצק עלים מופשר וקר
  • 1 גבינת שמנת "פיראוס" על בסיס יוגורט יווני 25% 225 גרם
  • 4 כפות פסטו בזיליקום
  • 1 ביצה טרופה להברשה

אופן הכנה:

בקערה קטנה שמים פסטו וגבינת שמנת "פיראוס" 25% ומערבבים הייטב. פותחים את יריעת הבצק עלים על משטח מקומח ומחלקים לשני חלקים שווים פחות או יותר. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 5 - מ"מ בערך. מורחים על המלבן המרודד כחצי מהמלית (פסטו וגבינת שמנת) שהכנו, בצורה אחידה ושווה. מגלגלים לגליל ארוך. חוזרים על פעולת הרידוד, מילוי וגלגול עם החלק השני של הבצק. שומרים את שני הגלילים במקרר לשעה, ע"מ שיצטננו הייטב ושאפשר יהיה לפרוס אותם בצורה אחידה. מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בניירות אפייה. פורסים כל גליל לספירלות בעובי 7 - 8 מ"מ ומניחים בתבנית. שומרים על מרווחים בין הספירלות. מברישים את הספירלות בביצה טרופה, מבסביבן ומעליהן. אופים כ 1/2 שעה בערך, עד שהספירלות מזהיבות. מצננים על רשת. בתיאבון!

דרג: