ספירלה שזיפים

ספירלה של רצועות בצק שמרים חמאתי שבתוכה משובצים פלחי פרי עסיסיים. אפשר להגיש את העוגה בתוספת כדור גלידה, קצפת או קרם פרש

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
ספירלה שזיפים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: עוגה בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק שמרים עלים חמאה "מעדנות" מופשר
  • 750 גרם (9-8) שזיפים מגולענים וחתוכים לשמיניות לאורכם
  • 4 כפות סוכר
  • 30 גרם חמאת "תנובה" קרה מאוד + חמאה לשימון התבנית

אופן הכנה:

אופן הכנה: 1. משמנים בחמאה תבנית בקוטר 26 ס"מ ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה. משמנים קלות את הנייר.
2. פורשים את גליל הבצק על משטח העבודה וחותכים אותו לרצועות ברוחב 4 ס"מ. נוטלים רצועה אחת ומתחילים לגלגל אותה לספירלה במרכז התבנית - דוחקים פלחי שזיפים בין רצועות הבצק. ממשיכים לכרוך רצועות בצק ולדחוק ביניהן פלחי שזיפים עד שמסיימים את כל כמות הבצק ואת כל כמות השזיפים והתבנית מלאה. מכסים ביריעת ניילון ומשהים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). זורים את הסוכר על הבצק ועל השזיפים. משתמשים במגררת בעלת חורים גדולים כדי לגרר פירורי חמאה על פני העוגה. אופים במרכז התנור במשך 40 דקות או עד שהבצק מקבל גוון שחום נאה. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר.
טיפ: אפשר להחליף את השזיפים בפרי אחר - אפרסקים, נקטרינות, תפוחים או אגסים (קלופים).
 
דרג: