ספינג'

ספינג'

מאת: לבנה בן דוד

דרג:
ספינג'
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 1 קילו קמח
  • 1 שקית שמרים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כוסות מים פושרים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים קמח ושמרים.
2. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.
3. מוסיפים חצי מכמות המים ומתחילים ללוש את הבצק.
4. בהדרגה מוסיפים את יתרת המים (כל הכמות) וממשיכים ללוש עוד דקה (הבצק צריך להיות קצת נוזלי)
5. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
6. לאחר ההתפחה הראשונה מערבבים את הבצק בידיים להוצאת האוויר, מכסים ומתפיחים שוב.
7. מחממים שמן,טובלים את הידיים בקערית עם שמן (או מים) לוקחים חתיכת בצק יוצרים חור בכדור באצבעות ומותחים את השוליים לצדדים, לקבלת צורת בייגלה, מיד מניחים את טבעת הבצק בשמן הלוהט.
8. מטגנים כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה.
9. טובלים את הספינג' המוכנים בסוכר.

דרג: