ספגטי שמנת ועגבניות

מנת פסטה ברוטב שמנת-עגבניות עשיר ופיקנטי, מתכון מהיר וקל להכנה לארוחת ערב משביעה

מאת: יעל גרשמן

דרג:
ספגטי שמנת ועגבניות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 2-3 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גרם ספגטי
  • עגבניה גדולה או 2 קטנות, חתוכות לקוביות, אפשר לקלף
  • בצל קטן חתוך לקוביות קטנות
  • 1 קופסת רסק עגבניות
  • 1 מיכל שמנת לבישול
  • פפריקה מתוקה
  • צ'ילי גרוס
  • אגוז מוסקט טחון
  • מלח
  • אורגנו
  • בזיליקום
  • 50 גרם גבינה צהובה או פרמז'ן מגוררת

אופן הכנה:

הכנה:
1. מבשלים את הספגטי לפי הוראות ההכנה ומסננים.
2. מחממים שמן בסיר קטן, מוסיפים בצל ומטגנים עד שהבצל מזהיב, מוסיפים את העגבניות ומערבבים, מבשלים כמה דקות עד שיוצאים נוזלים, מוסיפים 2-3 כפות רסק עגבניות, מערבבים ומבשלים כמה דקות.
3. מוסיפים תבלינים (כולל עשבי התיבול), מוסיפים 2-3 כפות שמנת לבישול ומבשלים עד שהרוטב מקבל צבע של בטטה.
4. מוסיפים את הרוטב לספגטי ומוסיפים מעל גבינה.
דרג: