ספגטי עם כדורי בשר

ספגטי עם כדורי בשר גם לילדים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ספגטי עם כדורי בשר
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 חבילת פסטה (250 גר’)
  • לקציצות
  • 250 גרם בשר טחון "אדום אדום"
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור טחון לפי הטעם
  • כפית פטרוזיליה טרייה קצוצה (לא הכרחי, לפי טעמם של הילדים)
  • לרוטב
  • בצל גדול קצוץ דק מאוד
  • 2 שיני שום בינוניות כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • כף רסק עגבניות
  • קופסא קטנה (400 גרם) של עגבניות מרוסקות
  • 1/2 כוס מים
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור טחון לפי הטעם
  • 1/2 כפית אורגנו יבש או טרי
  • 1/2 כוס אפונה טרייה חלוטה (או סנפרוסט)

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מערבבים את הבשר עם התבלינים והפטרוזיליה לתערובת אחידה, בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים עד כמה שניתן ומכניסים למקרר.
2. מטגנים את הבצל והשום במחבת חמה עם שמן זית עד להזהבה מלאה, מוסיפים למחבת בעדינות את כדורי הבשר, מטלטלים את המחבת קלות מדי פעם עד להשחמה קלה של כדורי הבשר, מוסיפים את רכיבי הרוטב, מתבלים ומביאים לרתיחה קלה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 30 עד 40 דקות עד שהרוטב יסמיך מעט.
3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה.
4. מניחים בצלחת עמוקה את הפסטה, עליה יוצקים את הרוטב עם כדורי הבשר ומעל את האפונה הירוקה.
דרג: