ספגטי עם כדורי בשר

ממש כמו בסרט הילדים הידוע "היפיפייה והיחפן", בחרנו את מנת הספגטי וכדורי הבשר הטעימה שתשמח את כל המשפחה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
ספגטי עם כדורי בשר
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 16 כדורי בשר

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 1 קופסת שימורים (400 גרם) עגבניות מקולפות
  • ½ כפית אבקת פלפל צ'ילי (לא חובה)
  • 500 גרם בשר בקר טחון של אדום אדום
  • 1 שן שום כתושה וקצוצה דק
  • ½ בצל קצוץ דק
  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • 2 כפות פירורי לחם
  • שמן זית
  • מלח ים לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 500 גרם ספגטי
  • עלי בזיליקום להגשה

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מחממים  3 כפות שמן זית במחבת עמוקה. כשהשמן חם, מוסיפים את פרוסות שיני השום. כשהן מתחילות להזהיב, מוסיפים את פחית העגבניות ו-1 כוס מים. מתבלים באבקת צ'ילי, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים את הרוטב על להבה נמוכה כ-10 דקות.
2. בקערה גדולה, מניחים את הבשר הטחון, שום כתוש, בצל קצוץ, ביצה, פטרוזיליה ופירורי לחם. מתבלים במלח ופלפל ולשים לתערובת אחידה. בעזרת ידיים רטובות, קורצים מתערובת הבשר כדורים בגודל כדורי פינג פונג.
3. מחממים מחבת עם שמן זית. כשהשמן חם, מניחים את כדורי הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד שהם עשויים ושחומים,
8-6 דקות.
4. בזהירות מעבירים את כדורי הבשר לרוטב העגבניות המבעבע ומבשלים כ-10 דקות.
5. מציפים סיר גדול עם מים מומלחים קלות ומביאים לרתיחה. מחליקים את הספגטי למים הרותחים ומבשלים למשך הזמן המופיע על גבי האריזה. מסננים את הספגטי ומוסיפים לרוטב העגבניות עם כדורי הבשר. מפזרים מעל עלי בזיליקום ומגישים מיד.
 
דרג: