ספגטי ברוטב שמנת ופטריות

מנת פסטה עשירה בטעם, מושלמת לארוחת ערב

מאת: ניב שני

דרג:
ספגטי ברוטב שמנת ופטריות
חלבי

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת ספגטי ארוכים דקים ביותר
  • 50 גר' חמאה
  • 2 שיני שום
  • 1 בצל בינוני
  • מלח (לפי הטעם)
  • מיכל שמנת לבישול
  • 200 גרם גבינה צהובה/פרמז'ן (לפי העדפה)
  • פטריות שמפניון טריות (ניתן להמיר בפטריות שמפניון מקופסת שימורים)
  • רבע כפית אגוז מוסקט מגורד
  • רבע כפית פלפל שחור טחון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני על אש קטנה-בינונית ממיסים את החמאה.
2. חותכים דק ולקוביות קטנות את השום והבצל. לחילופין ניתן לגרד את השום.
3. מוסיפים את הבצל והשום לסיר ומערבבים עד שהבצל נעשה שקוף.
4. מוסיפים לסיר את הפטריות (במידה ומדובר בפטריות מקופסת שימורים יש להפקיד לשטוף אותן לפני כן) ומערבבים עד לשינוי צבע של הפטריות.
5. מוסיפים לסיר את השמנת ומערבבים בעדינות.
6. מוסיפים תבלינים לפי הטעם.
7. מרתיחים מים בסיר נפרד ומבשלים את הספגטי.
8. מסיימים את הבישול של השמנת מבלי להביא אותה לרתיחה. היזהרו, בישול יתר יהפוך את השמנת לחמאה.
9. שהספגטי מוכן יש לסנן ממנו את מי הבישול ולהעביר אותו לכלי הגשה.
10. יוצקים מעל הספגטי את הרוטב.
11. מגרדים מעל גבינה צהובה/פרמז'ן.
דרג: