ספגטי ברוטב שמנת ופטריות

ספגטי ברוטב שמנת ופטריות, מנה קלאסית ואהובה

מאת: מרלן פרץ

דרג:
ספגטי ברוטב שמנת ופטריות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה פסטה פנה או ספגטי ארוכים
  • 2 חבילות פטריות שמפיניון טריות חתוכות לפרוסות
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים כמו לסלט
  • 2 שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 1 חבילה חמאה גדולה
  • כ-6 שיני שום כתושות (לפי הטעם)
  • כ-6 עלי בזיליקום טריים שטופים
  • אגוז מוסקט טרי טחון (בערך כפית שטוחה)
  • מלח (לפי הטעם)
  • גבינת פרמזן מגוררת לקישוט

אופן הכנה:

1. מבשלים את הפסטה במים עד לבישול.
2. ממיסים בסיר נפרד את החמאה, לאחר מכן מוסיפים את הבצל הקצוץ. אחרי שזה מתבשל מוסיפים את השום להזהבה מעט.
3. מוסיפים את הפטריות החתוכות ומערבבים עד שהפטריות מתבשלות ומפרישות נוזלים.
4. מוסיפים את השמנת לבישול ומערבבים עד שמתחיל להיות סמיך מעט.
5. מוסיפים את אגוז המוסקט, מלח ועלי הבזיליקום בשלמותם ומערבבים עד שמסמיך מעט יותר.
6. מוזגים בצלחת פסטה ומעליה שופכים את רוטב שמנת הפטריות ומעל זה מפזרים מעט גבינת פרמזן מגוררת.
 
דרג: