ספגטי ברוטב עם כדורי בשר

מתכון לארוחת צהריים מפנקת

מאת: דניאל גרצמן

דרג:
ספגטי ברוטב עם כדורי בשר
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ספגטי לפי הוראות היצרן לזוג
  • לקציצות:
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • חצי כוס פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • כ-2 ענפי הבזיליקום קצוצים
  • בצל קטן קצוץ דק
  • מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
  • 3 כפות מהרוטב עגבניות הסמיך
  • לרוטב:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצל קצוץ
  • כפית שום כתוש
  • 2 עגבניה קצוצה
  • 2 מיכלי רסק עגבניות (המיכל הקטן - 100 גרם)
  • חצי כפית סוכר
  • 1/2 1 כוסות מים רותחים
  • פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור
  • כפית אבקת מרק עוף או 1/4 כוס ציר מרק עוף

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. להכנה נתחיל ברוטב: מטגנים את הבצל עד שמשחים, מוסיפים את העגבניות והשום ומכסים עד שהעגבניות יגירו נוזלים.
2. לתוך הנוזלים האלו מכניסים את רסק העגבניות ומטגנים אותו כ-3 דקות, יש לערבב בצורה מתמדת כי רוטב העגבניות נוטה להישרף והמטרה היא לרכז את נוזל העגבניה פנימה אל הרסק.
3. מוסיפים את המים הרותחים תוך כדי ערבוב על מנת לפרק את הרסק בתוך המים .
4. מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה. בשלב זה ממליצה לערבב את חומרי הקציצות וליצור כדורים . במידה ויש יותר מידי נוזלים בקציצות ניתן להוסיף עוד פירורי לחם.

- מומלץ לאפות על נייר אפיה בתנור כ-15 דקות, לפני ההכנסה לרוטב.
כשהרוטב רותח מתבלים בשאר התבלינים. אני אוהבת לשים כמות גדולה יותר של פפריקה מתוקה.
במידה ואתם אוהבים חריף ניתן בשלב זה להוסיף גם פפריקה חריפה או אריסה.
אחרי ערבוב, כשהרוטב מבעבע, מכינסים בעדינות את הקציצות, עד שהרוטב מסמיך.
דרג: