ספגטי ברוטב עגבניות-שמנת עם אפונה

מנת פסטה משגעת ברוטב רוזה עם נגיעות ירוקות של אפונה ומעל הכל גבינת פרמזן פיקנטית

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שפית ליטל ארזי \

צילום: שפית ליטל ארזי \

עיצוב: שפית ליטל ארזי

דרג:
ספגטי ברוטב עגבניות-שמנת עם אפונה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 3 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 גרם ספגטי מבושל לפי הוראות יצרן
  • 100 גרם שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 150 גרם רוטב נפולטינה "אוליביה"
  • 40 גרם פתיתי גבינת פרמז'ן "השף הלבן"
  • 100 גרם אפונה עדינה "סנפרוסט" מבושלת לפי הוראות יצרן
  • מלח, פלפל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני מרתיחים שמנת ורוטב נפולטינה. כשהרוטב מסמיך קלות, מנמיכים את החום, מוסיפים את פתיתי הפרמז'ן, מלח ופלפל. ממשיכים לבשל כ 2 דקות נוספות.
ב. את הספגטי והאפונה מערבבים עם מעט שמן-זית ומלח ומוסיפים לרוטב.
ג. לתוך צלחות הגשה, מניחים מהספגטי ולפזר פרמז'ן  
דרג: