ספגטי ברוטב אלפרדו (שמנת ופטריות)

פסטה ברוטב שמנת עם חתיכות פטריות, מנה בטעמים מתקתקים ממכרים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עדי טובלי

דרג:
ספגטי ברוטב אלפרדו (שמנת ופטריות)
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • אריזת ספגטי שלמה
  • חבילת פטריות פורטבלה שמפניון. עדיפות לפורטבלה.
  • 1.5 כף אבקת מרק
  • מעט שמיר קצוץ
  • שמן זית
  • מעט אגוז מוסקט
  • שני מיכלי שמנת לבישול של ״השף הלבן״
  • שתי שיני שום כתושות
  • בצל בינוני אחד
  • בזיליקום

אופן הכנה:

1. מבשלים את הספגטי בתוך סיר עם מים רותחים ומלח למשך 12 דקות, כשהוא מבעבע ומבושל לגמרי מסננים אותו עם מים קרים ונותנים לו להתייבש.
2. לרוטב:  שופכים מעט שמן זית לתוך סיר (שימו לב שיהיה עמוק מספיק). כשהשמן רותח מכניסים לסיר קוביות של בצל בינוני. 
נותנים לבצל להזהיב ובינתייםם חותכים חבילה שלמה של פטריות לחתיכות גסות (ללא הרגל). 
3. כאשר הבצל זהוב, מכניסים את הפטריות ומטגנים מעט, חשוב לערבב כל כמה שניות.
4. בנתיים, בנפרד, לוקחים מעט שמנת לבישול ומערבבים אותה עם כף וחצי של אבקת מרק. לאחר מכן שופכים לתוך הסיר ומוסיפים את שני המיכלים של השמנת לבישול, שיני שום, בזיליקום ושמיר קצוצים לפי הטעם.
5. מטבלים באגוז מוסקט פלפל שחור ומלח ונותנים לרוטב להתבשל עוד 7 דקות.  
6. כשהרוטב מוכן מערבבים אותו עם הספגטי. 

דרג: