ספגטי בולונז עם זיתים

מנה קלאסית שכולם אוהבים עם רוטב מנצח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ספגטי בולונז עם זיתים
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 4-6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חב' ספגטי (אפשר להחליף בכל סוג פסטה שאוהבים)
  • 250 גר' בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
  • 3 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
  • 4 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
  • 1 כוס זיתים, מגולענים וחתוכים לחצאים
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן

אופן הכנה:

1. מחממים בסיר מעט שמן ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את פרוסות השום ומערבבים חמש שניות (שהשום לא ישרף).
2. מפוררים את הבשר הטחון לתוך הסיר, ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב תוך טיגון עד שהבשר משנה את צבעו.
3. מוסיפים את קוביות העגבניות ומניחים למספר דקות עד שהן מתחילות להגיר מיץ.
4. מוסיפים את הפפריקה, את רסק העגבניות, את הזיתים וכוס מים.
5. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
5. בזמן שהרוטב מתבשל מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
6. כשהפסטה מוכנה ומסוננת, מסירים את הרוטב מן האש, ומגישים.
דרג: