ספגטיני עשבי תיבול ועגבניות מיובשות

מתכון עם ספגטי דק טעים, גם הילדים יאהבו

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ספגטיני עשבי תיבול ועגבניות מיובשות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לפסטה:
  • 500 גרם ספגטיני (ספגטי דק)
  • כפית מלח
  • לרוטב:
  • צרור בינוני של פטרוזיליה
  • עלים מ-2 ענפי נענע טרייה
  • 8 עלי בזיליקום
  • עלים מענף של טימין טרי
  • 3 עגבניות מיובשות, קצוצות
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ
  • 1/2 כוס שמן זית איכותי
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 2 קורט מלח גס

אופן הכנה:

אופן הכנה:

הכנת הרוטב:
1. ממש לפני ההכנה קוצצים מעל קרש חיתוך את כל עשבי התיבול מעט גס.
2. מחממים בווק את שמן הזית לחום בינוני ומוסיפים את עשבי התיבול עם השום, העגבניות המיובשות, הפלפל החריף, המלח הגס והפלפל האדום ומערבבים היטב עם השמן ל-2 דקות בחום לא מאוד גבוהה.
הכנת הפסטה, במקביל להכנת הרוטב:
1. מרתיחים סיר גדול עם מים וכפית מלח.
2. לאחר הרתיחה מוסיפים את הספגטיני ומערבבים במים מידי פעם.
3. מכינים מסננת גדולה בכיור ולאחר שהפסטה מתרככת לרמת אל דנטה, שופכים את הפסטה אל המסננת ונותנים למים לרדת. אין צורך לשטוף את הפסטה.
הרכבת המנה:
1. מעבירים את הפסטה החמה המסוננת אל ווק עם רוטב עשבי התיבול ומקפיצים לערבוב.
2. מגישים חם.
דרג: