ספגטיני ברוטב סלמון מעושן, שמנת ומרווה

שילוב מרנין בין ספגטיני וסלומון כאילו נלקח ממסעדת דגים בעיירה ציורית מחופי דרום איטליה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ספגטיני ברוטב סלמון מעושן, שמנת ומרווה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1/2 לימון
  • 2 גביעי שמנת מתוקה 28% מסדרת השף הלבן
  • 1 שמנת מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 3/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 6 עלי מרווה קצוצים
  • 4 גבעולי עירית קצוצים
  • 3/4 חבילת ספגטיני של ברילה
  • 1 חב' חמאת תנובה
  • שמן זית
  • 1/2 בצל בינוני קצוץ דק
  • 200 גרם סלמון מעושן חתוך לרצועות
  • 2 כפות צלפים
  • 4 שיני שום פרוסות דק

אופן הכנה:

1. מחממים במחבת 30 גרם חמאת תנובה עם כף שמן זית.
2. צולים את הבצל לצבע זהוב.
3. מוסיפים לבצל את הסלמון המעושן וצולים 2 דקות תוך ערבוב.
4. מוסיפים את הצלפים עם פרוסות השום וצולים כדקה.
5. מוסיפים חצי כוס יין לבן ומיץ מחצי לימון ומצמצמים למשך מס' דקות את רוב הנוזלים.
6. מוסיפים את השמנת המתוקה ומתבלים ב-3/4 כפית מוסקט,חצי כפית מלח וקורט פלפל לבן.
7.מוסיפים את המרווה והעירית ומסמיכים את הרוטב בחום בינוני תוך ערבוב קל.
8. מבשלים את הספגטיני לפי הוראות היצרן ומסננים את המים.
9. מוסיפים את הספגטיני אל הרוטב, מערבבים ומגישים חם.
דרג: