ספגטיני בהל שקדים ופירות יבשים

קינוח קצת אחר: פסטה ברוטב מתוק של שלל פירות יבשים והל

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ספגטיני בהל שקדים ופירות יבשים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 40 גרם חמאה
  • 100 גרם ספגטיני שבורים לארבעה חלקים
  • 500 מ"ל חלב
  • 1 מיכל שמנת מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 4 זרעי הל מרוסקים
  • 3 כפות צימוקים בהירים
  • 2 כפות צימוקים כהים
  • 1/4 כוס שקדים מולבנים קלופים מרוסקים
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 2 תמרים לחים
  • 2 דובדבנים מיובשים
  • 1 תאנה טריה

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. בסיר ממיסים את החמאה, מוסיפים את הספגטיני ומרתיחים קלות.
2. מוסיפים את החלב והשמנת, ההל, הצימוקים והשקדים ומרתיחים.
3. מבשלים 25 דקות על להבה בינונית תוך ערבוב.
4. מוסיפים את אבקת הסוכר ומבשלים לעוד 5 דקות על להבה עדינה.
5. מצננים היטב תוך ערבוב מדי פעם ומעבירים לקערה. מקררים ללילה.
6. קוצצים לרצועות דקות את הדובדבנים המסוכרים, התאנה והתמרים ומערבבים. מפזרים מעל הפסטה ומגישים.

דרג: