סנדוויץ' שיפון עוף צלוי

כריך שהוא ארוחה שלמה, עם חזה עוף מתובל והפתעות נוספות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
סנדוויץ' שיפון עוף צלוי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 1 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חזה עוף שלם (ללא סחוס ועצם)
  • 2 כפיות תבלין גריל
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ענף טימין טרי
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • שמן קנולה
  • 1 כפית צלפים
  • פלפל לבן גרוס
  • 3/4 כוס מיונז
  • לחם שיפון טרי
  • ממרח עגבניות מיובשות
  • קורט סומק
  • 2 צנוניות קטנות, פרוסות לפרוסות דקיקות
  • מלח גס
  • חופן עלי סלק

אופן הכנה:

1. שמים את חזה העוף בקערה. מעליו מפזרים: תבלין גריל, שמן זית, עלי טימין טריים ו-1/2 כפית שום כתוש ומערבבים היטב.
2. עוטפים את חזה העוף המתובל בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 4 שעות.
3. מחממים מחבת צלייה (מחבת עם פסים) ומורחים אותה במעט שמן קנולה.
4. כשהמחבת חמה מאוד צולים את נתחי העוף צליה קלה משני הצדדים, סה"כ כ-4-5 דקות.
5. מצננים בצד ל-10 דקות ופורסים לפרוסות לא עבות.
6. טוחנים גס כפית צלפים, חלק מהמיונז וקורט קטן פלפל לבן גרוס, ומערבבים עם שארית המיונז.
7. פורסים 2 פרוסות עבות מלחם השיפון. מורחים פרוסה בממרח עגבניות מיובשות ומעל מסדרים בנדיבות פרוסות מהעוף הצלוי, שכבה גבוהה.
8. מעל חזה העוף בוזקים קורט סומק, מסדרים כמה פרוסות צנונית ומעליהן מפזרים חצי קורט מלח גס. מפזרים גם כמה עלי סלק טריים.
9. על הפרוסה השניה מורחים ממיונז הצלפים וסוגרים את הסנדוויץ'.
10. מגישים טרי.

דרג: