סנדוויץ’ עם גבינת פרובולונה

כריך מושקע ומשודרג

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אמנון זמיר

דרג:
סנדוויץ’ עם גבינת פרובולונה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: כריך אחד

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חמאה למריחה
  • 2-3 פרוסות גבינת פרובולונה תנובה או כל גבינה קשה אחרת (קשקבל, למשל)
  • פירורי פרמז'ן מסדרת השף הלבן
  • קישוא
  • שן שום
  • רצועות פלפל אדום או גמבה בתחמיץ
  • חומץ בלסמי
  • עלי רוקט
  • שתי פרוסות לחם לבן כפרי או שחור

אופן הכנה:

הכנה
1. מורחים חמאה על פרוסות הלחם, מפזרים מעט מלח גס, קולים את הפרוסות מספר דקות בתנור ומניחים להתקרר (הזהבה קלה - לא רצוי להגיע לדרגת טוסט).
2. פורסים קישוא לרצועות דקות (אפשר בעזרת קולפן) וחורכים אותן משני צדיהן עד להזהבה על מחבת עם מעט שמן זית ומסירים את המחבת מהאש.
3. בעוד המחבת חמה, מגררים על הקישואים את שן השום בעזרת פומפיה, מוסיפים את רצועות הפלפלים בוזקים קורט מלח, מזליפים מעט רוטב בלסמי.
4. מניחים על הפרוסה התחתונה את פרוסות הגבינה, הפלפלים, הקשואים ועלי הרוקט, ומפזרים פרמזן לפי הטעם.
דרג: