סנדביץ׳ עוגיות מרנג במילוי מוס שוקולד

מוס מרנג שוקולדי לאירוח מושלם

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: צחי צייזלר

דרג:
סנדביץ׳ עוגיות מרנג במילוי מוס שוקולד
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן עבודה: שעה

כמות מנות: 20 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • למרנג:
  • 175 גרם חלבון
  • 250 גרם סוכר
  • 14 גרם קורנפלור
  • למוס השוקולד:
  • 360 גרם שוקולד מריר
  • 4 כפות ברנדי
  • 40 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 8 ביצים מופרדות

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. הכנת המרנג:
מחממים חלבון ביצה וסוכר בתוך קערה מעל סיר מים חמים (״בן מארי״). כאשר הסוכר נמס מעבירים למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד להקצפה מלאה. מוסיפים את הקורנפלור לחלבון בצורת קיפול. מזלפים על נייר אפיה דיסקיות בקוטר של 22-24 ס"מ וכמה פסים של מרנג אופים בחום של 100 מעלות כ3-4 שעות ומקררים למשך 3-4 שעות

2. הכנת מוס השוקולד:
ממיסים שוקולד וברנדי בתוך קערה על סיר מים חמים (״בן מארי). לאחר שהשוקולד נמס מורידים מהאש ומניחים לקערה להתקרר מעט מוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב ולאחר מכן את החלבונים אחד אחרי השני. מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ובתנועת קיפול מאחדים עם השוקולד 3-4 קיפולים

3. מרכיבים את העוגה:
לוקחים דיסקית של מרנג ומניחים על צלחת הגשה. מעליה מזלפים שכבה של מוס ומעליו מניחים עוד דיסקית של מרנג- חוזרים 3 פעמים
בשכבה העליונה מזלפים מוס ועליה אפשר לגרד שוקולד לבן ומריר או לבזוק אבקת קקאו/חתיכות מרנג שבורות
 

דרג: