סנדביץ' טוניסאי

סנדביץ' טעים שלא תרצו להפסיק לאכול

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
סנדביץ' טוניסאי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: מנה 1

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 לחמניה מאורכת או באגט פריך
  • קרם גבינת שמנת 5% עם זיתים, "תנובה"
  • טונה משומרת בשמן או מים
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 ביצה
  • אריסה
  • ממרח לימון כבוש
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן הכנה:

אופן ההכנה:   1. מניחים תפוח האדמה בסיר, מציפים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים עד לריכוך, 20 דקות.  מקררים. 
2. מניחים את הביצה בסיר קטן, מציפים במים ומביאים לרתיחה. מניחים בצד ל-12 דקות בדיוק. מניחים את הביצה תחת זרם מים קרים להפסקת תהליך הבישול.
3. מקלפים את הביצה וקוצצים גס. 
4. מקלפים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות קטנות.
5. חוצים את הלחמניה לאורכה ומורחים בנדיבות בקרם גבינת שמנת עם זיתים. מניחים את קוביות תפוח האדמה המבושל, הביצה הקצוצה והטונה המשומרת.
6. מניחים תלוליות של לימון כבוש וממרח אריסה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 
דרג: