סמיפרדו - מקפא פסיפלורה

לא בדיוק גלידה אלא מקפא חצי קפוא עם פסיפלורה. מתכון פשוט להכנה ומרענן במיוחד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: השף הלבן \

צילום: נעמי אבליוביץ \

עיצוב: נעמי אבליוביץ

דרג:
סמיפרדו - מקפא פסיפלורה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות\תבנית אינגליש קייק

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ביצה בגודל בינוני
  • 2 חלמונים
  • 0.5 כוס סוכר
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 0.33 כוס פסיפלורה, עם הזרעים
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • קליפת מגוררת מ-1 לימון
  • להגשה: הופכים את המקפא לצלחת הגשה. יוצקים מעל את תכולת הפסיפלורה ומפזרים מעל את עלי הנענע. 11. פורסים לפרוסות ומגישים מיד.
  • חופן עלי נענע
  • 0.25 כוס פסיפלורה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד כך שהשוליים גולשים מחוץ לתבנית.
2. מביאים לרתיחה סיר בינוני עם מים.
3. בקערה חסינת חום, מניחים את הביצה, החלמונים והסוכר ומקציפים לקרם בהיר ואוורירי.
4. מניחים את הקערה מעל הסיר (יש לשים לב שהמים שבסיר לא באים במגע עם תחתית הקערה) וממשיכים להקציף עד שהבלילה הכפילה את נפחה, כ-5 דקות. מניחים את הקערה בצד.
5. בקערה נפרדת, מניחים את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת יציבה.
6. בקערה נקיה, מניחים את תכולת פירות פסיפלורה, מיץ וקליפת הלימון ומערבבים היטב.
7. מוסיפים מחצית מהקצפת לתערובת הביצים ומקפלים לתערובת אחידה.
8. מוסיפים את יתר הקצפת יחד עם תערובת הפסיפלורה ומקפלים בעדינות רק עד לבלילה אחידה.
9. מעבירים את התערובת לתבנית ועוטפים אותה בשולי הניילון הנצמד. מעבירים למקפיא ל-6 שעות או למשך הלילה.
10. לפני ההגשה, הופכים את המקפא לצלחת הגשה. יוצקים מעל את תכולת הפסיפלורה ומפזרים מעל את עלי הנענע.
11. פורסים לפרוסות ומגישים מיד.
דרג: